La pintura

Pintura Waldorf

 

La pintura és un art que ens demana un ambient adequat. Cal tenir-ne molta cura. 

El mestre ha de buscar la manera escaient per introduir-hi els diferents elements, abans d’iniciar el treball. Cal trobar una història que permeti la creació de les imatges que faran possible per als nens i nenes la plena vivència del color i el brollar de les emocions. 

Quan els infants entren en la vivència de la pintura, la seva respiració, la seva veu i el seu estat anímic es transformen, per trobar-se a sí mateixos en l’experiència d’una reconstrucció interior. Es crea un sentiment que tot és millorable per l’ esforç i que l’infant pot desenvolupar-se a si mateix i al seu futur. 

Una pintura sempre és recordada. 

 

"Per primera vegada assisteixo al lent espectacle, a l’enorme i delicat espectacle del naixement dels colors. Els grisos passen tímidament a verds i morats, i els verds i els morats es subdivideixen suavíssims, i s’encenen puntes de blancs i de grocs, i a cada revolt hi ha una nova barreja, fins que a la carena brilla la primera pinzellada de sol. Aleshores, cada cosa, cada arbre, cada pedra, cada herba, cada una de les mil coses sense nom, sembla recordar de sobte el seu propi color, i el caminant s’atura un moment, per no destorbar amb el soroll de la seva passa el perfecte i silenciós prodigi."

 

El naixement dels colors, Josep Mª Espinàs

 

 

Podeu veure informació més concreta d'algunes de les arts presents en El Til·ler en els següents apartats:

La música

L'eurrítmia

Tallers de Forma

Inici de sessió d'usuari