L'educació física

educacio física, escola waldorf

 

L’educació física contribueix a l’assoliment de diverses fites educatives en l’educació Primària: socialització, autonomia, aprenentatges instrumentals i estratègics bàsics, així com el desenvolupament d’una gran part del potencial expressiu, cognitiu, comunicatiu, lúdic i de moviment dels nens i nenes en les diferents edats.

Però, sobretot, l’educació física, en especial en els primers cursos del cicle de Primària i, a través del joc i de la representació de papers diversos, contribueix al despertar de cada infant a la seva pròpia individualitat.

Des d’aquí, al llarg del cicle de Primària es treballa per tal que els nens i les nenes adquireixin la qualitat de la lleugeresa en els moviments en contraposició a la pesantor. Alhora, desenvolupen la constància, el coratge, l’entusiasme i la capacitat de decisió com a futures forces ètiques.

L’esport, en els últims anys del cicle de Primària, té un caràcter obert sense que la participació se supediti a aspectes discriminatoris (per raons de sexe o habilitats). Així, se centra en la millora de les capacitats individuals i de grup i no en l’obtenció d’un resultat en l’activitat competitiva.

En el cicle de Secundària i en el Batxillerat, es viu una major especialització i l’educació física posa l’èmfasi en la consciència de les pròpies qualitats i forces, de manera que els nois i noies puguin trobar un lloc propi i establir, així, una relació proporcionada amb si mateixos i amb el món.

Inici de sessió d'usuari